четвртак, 29. јануар 2009.

Ništa nije sveto ...

Nisam ni planirao da pišem jutros. Previše posla u zadnje vreme, konačno sam dobio jedan valjan posao (za sada je samo jedan projekat koji radim mesec dana) ali ko zna ... postoji neka mogućnost da mi postane i stalni posao ... nikad se ne zna. Što kažu ljudi, kocka ima 6 strana (a ja bih dodao da one FRP imaju i po 22 ).

Nego ... slušam B92, i idu reklame. I ide reklama za onog Bregovića, njegov novi album ... svakim danom mi je taj lik sve gnusniji i odvratniji. Ako je to uopšte moguće, mislim to da neko ko ti je tako gnusan postaje još gnusniji ...

Naime, reklama počinje sa povikom "Alkohooool". Kao prvo, to mož' da bude zanimljivo samo neukoj populaciji na ex-Yu prostorima. Odmah ću i da objasnim zašto:

kao i sve što je ikada Bregović uradio, čak je i ta rečenica kopija, plagijat, i to plagijat velikog hita Ozzy Osbourne "Crazy Train" (ko mi ne veruje evo mu linka http://www.youtube.com/watch?v=RBajxqM0J4M&feature=related) ...

Kao drugo ... nema drugog.

Da ne dužim dalje, pošto sam već iznerviran, ono što je najgore je to što se taj novi album prodaje na "kilo", u fazonu "uz ovaj CD koji košta 500 dinara dobijate 3 para čarapa i 2 tegle ajvara" ...

Alo breee!?! Na šta to sve liči?

Nije Bregović usamljen primer, nažalost, već to je mainstream zadnjih godina. Nažalost.
Jel tol'ko kriza da "umetnik" (ovde smatrajte da stoji znak pitanja u fontu bold 888px) mora da prodaje svoje delo uz žvake, porno časopise, dnevnu štampu i tečni sapun?

Gadim se cele te šarade, i ne mogu ni da pomislim da bih ikada dozvolio da se moje delo (mislim na CD koji ću možda nekada, ikada snimiti) nađe u prodaji na trafici ... radije bih stajao lično na ulici za kartonskom kutijom i delio ga prolaznicima za DŽ.

Citiraću "Hladno pivo":

Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ...

2 коментара:

  1. Dragi moj pišče, moram ti reči da si ti bio i ostao veliki idealista. Obavestio bih te da su ta vremena idealizma prošla još ranih šezdesetih. Takodje moraš razumeti da u našoj miloj mi zemlji nepostoji zaštita autorskih prava pa se mora narod navikavati i stimulisati da kupuje legalno izdanje a naj bolji način u Srbiji je ako uz to dobiješ kilo luka sada(belog holandskog), tri pampers pelene i univerzalni francuski ključ za svaku priliku. Na taj način se u Srbiji stvara nova grupa ljubitelja muzike koji u svom kritičkom raspološššenju prema legalno kupljenom izdanju uvek imaju sadisfakciju u tome što mogu sami zameniti gumicu na virblici slavine.A nemoraš da zoveš majstora. Eto lepo i korisno. I uvek se rado setiš tog albuma. Mislim šta reći.

    ОдговориИзбриши
  2. Da ide ajvar uz disk, ja bi uz'o par tegli sigurno.

    ОдговориИзбриши