петак, 21. јануар 2011.

Mnoga lica

Vreme ima lice za sve.

Postoji lice sa osmehom koji će ispratiti korak kada je lak. Postoji i ono lice koje će se složiti sa sivim kaputom koji ponekad nosimo kada pada kiša na našim licima. Volimo da se ogledamo u očima onog lica koje gori od vatre hranjene opsenom i očekivanjem da će biti onako kako prevrtljivi rukavi Verovatnoće nikada neće dopustiti.

Vreme ima i ono lice da nas gleda kada mislimo da smo konačno prešli liniju cilja i da nam se nasmeje jer to lice zna da smo samo mi ti koji će vrlo brzo zaboraviti slatki miris pobede i nacrtati novu liniju: još dalju i nedosatižniju.

Postoji i ono lice, mirno, koje će nam praviti društvo u časovima kada svojom mirnoćom utišamo svet oko nas i u nama.

Srećni smo ako poznajemo ono lice čija toplota će nam ogrejati grudi baš kao ruka pod ruku dragog prijatelja u hladnoj zimskoj šetnji.

Čak i kad nam se učini da smo samo sami treba da se prisetimo da je tu oko nas, svuda, bezbroj lica.

Stvarno postoji vreme za sve, a na nama je da uživamo u njegovim licima čak i onda kada se ta lica krive od bola, jer to je jedino vreme koje ćemo imati, a ta lica su jedina koja će nas uvek pratiti.

Dobro, tu je i poneki prijatelj, onaj zalutali iz nekog drugog sveta, koji će znati kako treba da nas drži pod ruku dok šetamo od Terazija prema Slaviji.

2 коментара: